Första videoinspelade fallet av responsiv xenoglossi i världen!


Har du hört talas om ett fall där en person plötsligt börjar prata ett främmande språk han eller hon aldrig lärt sig i sitt liv? Detta fenomen kallas xenoglossi ("xenoglossy" på engelska) och omfattar två olika typer: recitativ och responsiv.

 

Den förra, recitativ xenoglossi, innebär att en person pratar - eller rättare sagt, talar (reciterar) ord och fraser på ett främmande språk som han eller hon aldrig lärt sig. Den senare, responsiv xenoglossi, innebär att en person kan föra konversationer på ett språk som han eller hon aldrig lärt sig.

 

Många av fallen med recitativ xenoglossi har visat sig vara falska, vilka kan förklaras av olika teorier inkl. att de "icke-inlärda”språken råkades sparas i omedvetandet för länge sedan och hade varit glömts totalt tills medvetandet lyckades komma i kontakt med informationen t.ex. under en hypossession. Däremot vad gäller responsiv xenoglossi, är det inte möjligt att förklara med andra teorier och detta anses vara ett bevis på att tidigare liv (reinkarnation) faktiskt existerar.

 

Fall med responsiv xenoglossi är väldigt sällsynta. Under lång tid hade bara 4 fall erkänts som genuina fall i världen, men ett nytt fall, dvs. det 5:e fallet (och det allra första videoinspelade fallet i världen) uppkom i Japan 2005. Detta fall uppkom medan en japansk hypnoterapeut, Mr. Katsumi Inagaki, genomförde hypnossessioner (regressiosterapi) med en japansk kvinna med namn Risa. Under en session kom Risa ihåg ett av sina tidigare liv då hon levde med namn Rataraju, en nepalesisk krigare och hövding i en by i Nepal. Under sessionen började Risa prata nepali som hon aldrig någonsin lärt sig under sitt liv. Det visade sig t.o.m. att hon lyckades föra konversationer på nepali med en nepalesisk forskare som var med på en senare session för att undersöka fallet.

 

Detta Rataraju-fall undersöktes noggrant av hypnoterapeuten Mr. Inagaki själv och hans forskningsteam som bestod bl.a. av några experter och sakkunniga i olika områden.

 

Rataraju-fallet väckte sensation i Japan och visades på ett välkänt japanskt TV-program "Mirakelupplevelse: Unbelievable" ("Kiseki Taiken: Unbelievable" på japanska) med Takeshi Kitano (känd som filmdirektör i världen) som programledare.

 

I denna blogg, kommer världens allra första videoinspelade fall av responsiv xenoglossi att presenteras i detalj och även andra fall som uppkom under hypnossessioner av Mr. Katsumi Inagaki. I sin regressionsterapi använder han sig av en unik metod som han utvecklat själv. Denna nya metod kallas SAM (”Soul Approach Method”)-regressionsterapi och skiljer sig stort från den idag välspridda regressionsterapin utveckklad av den amerikanske hypnoterapeuten Dr. Brian I. Weiss.

 

Rataraju-fallet och den nya regressionsmetoden ("SAM") förväntas erbjuda en ny dimension och en värdefull insikt inte bara i regressionsterapi och tidigare-liv-teori utan även i väsentliga frågor såsom livets mening, anledning till mänsklighetens existens osv.


******
För att läsa fortsättningen och nya artiklar, vänligen besök min blogg på engelska istället: http://newxenoglossy.blogspot.com/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0